Agroecology Featured Top Homepage Posts Latest

Permakulttuuri auttaa tulipalossa selviytyjiä toipumaan

Camp Fire Restaurointiprojektin perustaja Matthew Trumm ohjaa vapaaehtoisia Pine Ridge -koulun työpäivänä. , yksi harvoista koulusta, jota Camp Fire säästää. (Kuva: Gerard Ungerman.)

Kirkkaana kevään iltapäivänä huhtikuun lopulla noin 75 ihmistä kokoontui ensimmäiseen Camp Hearth -parannusviikonloppuna maatilalle, joka oli 20 mailia lounaaseen Paratiisista, Kalifornia. Pieni yksityinen maatila, joka oli levinnyt lähellä itäistä palovamma-alueita kohti levittävää lepäävää laidunmaata, oli turvassa Camp Fireltä. Mutta paratiisissa merkkejä tuhoisasta tulesta säilyy: poltetut ajoneuvot, pitkät roskien poistoautot, jotka kiemurtelevat moottoritietä kohti, kannustustaulut (ja vakuutusyhtiöiden ilmoitukset) selviytyjille ja julisteet kiittäen ensimmäisiä vastaajia.

vuoden 2018 leiripalo tuhosi pienen metsäkaupungin – jättäen vain 10 prosenttia kodeista seisomaan – asukkaille annettiin valtava tehtävä rakentaa yhteisönsä uudelleen. Paikallisille se tarkoittaa kotien ja yritysten uudelleenrakentamista. Mutta se tarkoittaa myös paloiteltujen Sierra Nevadan juureiden ekologista palauttamista.

Camp Hearth Restaurointiprojektin perustaja Matthew Trumm toivoo projektinsa tekevän molemmat. Trummin ystävät omistavat tilan, jolla kunnostusleirin osallistujat kokoontuivat kolmeksi päiväksi käynnistämään projektin ja ryhtyivät varhaisiin toimiin auttamaan maata ja ihmisiä toipumaan tappavista tulipaloista.

Viikonloppuleirillä Trumm ja tusina muuta leirin järjestäjää halusivat saada ihmiset yhteen ja aloittaa organisointi paratiisin pitkäaikaiseksi palauttamiseksi. Aktiviteetit tarjosivat regeneratiivisen suunnittelun ja ekologisen kunnostamisen koulutusta, mukaan lukien päiväkuntien suorittaminen permakulttuuriprojekteissa Pine Ridge -koulussa Magaliassa. Leirin viimeisenä päivänä muodostettiin komiteoita käsittelemään jatkuvia tarpeita suojaa, vettä ja energiaa koskevan infrastruktuurin uudelleenrakentamiseksi.

Camp Hearth Restaurointiprojektin perustaja Matthew Trumm ohjaa vapaaehtoisia työpäivänä Pine Ridge Schoolissa, joka on yksi harvoista Camp Firen säästämistä kouluista. (Kuva: Gerard Ungerman.)

Kun leiriläiset saapuivat, perustivat telttoja ja asettuivat viikonloppuun, Trumm ohjasi heidät läheisiin kompostikäymälöihin, ensiaputelttaan ja ulkokeittiöön. Puut varjostivat olkipaalien ympäröimää palo-kuoppaa, jossa ryhmä jakoi aterioita ja keskusteli viikonlopun esityslistasta. Maatila on suunniteltu noudattaen permakulttuurin periaatteita, viljelyjärjestelmää, joka luo pysyvää maataloutta tai puutarhanhoitoa käyttämällä uusiutuvia luonnonvaroja ja itsensä ylläpitävää ekosysteemiä. ja jotkut, jotka ajoivat useita tunteja auttaakseen elvytyspyrkimyksissä.

"Tämä on kokeilu", Trumm kertoi viljelijöille, rakentajille ja yhteisöjärjestäjille, jotka osoittivat auttavansa. “Tervetuloa kokeiluun!”

Trummin “kokeilu” ​​perustuu ekologin ja elokuvantekijän John D. Liun työhön, joka on dokumentoinut Loessin tasangon vedenjakajan kuntoutusprojektin, vuonna 1994 alkaneen kunnostustyön 250 000 neliö- mailin alue Kiinan keltaisen joen altaan varrella. Liu jatkoi ekosysteemien palauttamisleirien perustamista, jotka ovat auttaneet palauttamaan liian laidutetut ja viljellyt maat kuivissa ympäristöissä.

Liu on toistaiseksi luonut leirejä kahteen maahan. Vuodesta 2017 lähtien Espanjassa on jatkunut leiriläisten joukkoa Camp Altiplanossa, jotka ovat pyrkineet kunnostamaan pilaantuneita luonnon- ja maatalouden ekosysteemejä, joihin pitkäaikainen teollisuusviljely vaikuttaa. San Miguel de Allendessa, Meksikossa, sijaitseva Camp By way of Organica keskittyy tarjoamaan retkeilijöille käytännön kokemusta ekosysteemien palauttamisesta ja uudistuvista viljelytekniikoista. Leirien kautta Liun tavoitteena on palauttaa pilaantuneet elinympäristöt ja parantaa viljelijöiden ja paikallisten maatalouden elämää ja tarjota samalla käytännön koulutusta maanparannuksen parissa työskenteleville.

Liun leirit eivät ole vielä käsitelleet katastrofien palautumista, eivätkä myöskään ole mitä tahansa on tuotu Yhdysvaltoihin. Kalifornian leiri on ensimmäinen leiri Yhdysvalloissa ja ensimmäinen, joka soveltaa Liun periaatteita tulen palautumiseen.

Trumm aloitti permakulttuurin tutkimuksen 12 vuotta sitten jättäessään elämänsä DJ: nä San Franciscon lahden alue ja matkalla hänen perheensä maahan kukkuloilla kaakkoon Paratiisista. Siellä hän alkoi asua ruudukosta ja kasvattaa omaa ruokaa, mikä johti hänet lopulta permakulttuurisuunnittelukurssiin. Sitten, noin viisi vuotta sitten, Trumm löysi Liun työt ja lähetti hänelle sähköpostia keskustelemaan joistakin hankkeista.

"Hän heti tarjosi minulle olevansa osa ekosysteemien palauttamisleirien neuvostoa", Trumm kertoo heidän ensimmäisestä puhelinkeskustelustaan. ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen kuullut ekosysteemien palauttamisleireistä, ja se oli kaksi viikkoa ennen tulipaloa.”

 Vapaaehtoiset korvaavat luokkahuoneen luiskat. (Kuva Dani Burlison.)

Vapaaehtoiset korvaavat luokkahuoneen luiskat. (Kuva: Dani Burlison.)

Kun tulipalot syttyivät, Trumm sanoo, hän ajatteli takaisin lauseeseen, jota Liu käytti monissa restaurointivideoissa: ”Kokoonnetaan nuotion ympärille ja palautetaan paratiisi.” Viesti napsautettiin Trummille. ; hänen piti järjestää leiri paratiisikaupungin jälleenrakentamiseksi.

Hidas toipumispolku

Paratiisin, Magalian, Pulgan ja Conkovan Butte County -yhteisöillä on edessään pitkä palautumistie. Sen lisäksi, että Camp Hearth tuhosi yli 150 000 hehtaaria (240 neliökilometriä) naapurustoja ja suuren osan keskikaupungista ja lukuisista kouluista – yhteensä lähes 19 000 rakennetta – asukkaat, jotka ovat palanneet vartioimatta koteihin ponderosa-mäntyjen keskuudessa, käsittelevät myrkyllistä vettä. . Arvioidaan, että jopa 173 mailia putkilinjoista kaupungin vesijärjestelmässä on saastunut bentseenillä ja muilla haihtuvilla orgaanisilla yhdisteillä.

Kesäkuun lopusta lähtien oli vajaat 50 prosenttia palomuurista poistettu. Paratiisiin saapuminen lännestä on sydäntä särkevä muistutus siitä, kuinka tuhoisa leiripalo oli. Skyway Boulevard on vuorattu 85 muistomerkillä – yksi jokaisesta katastrofissa menehtyneestä hengestä.

Pine Ridge Schoolissa, johon päästään ajettaessa mailia polttoalueelta, joka sovitti ympäröivän metsän ja joka tuli koulun reunan pihoille. , Trumm on päättänyt luoda turvallisen paikan opiskelijoille osoittaen samalla yhteisöyhteistyön merkityksen.

Pieni peruskoulu, jossa on noin 450 oppilasta, on yksi harvoista kouluista, jotka selvisivät leirin tulipalon polusta. Noin 5 mailin päässä tieltä koulusta on Paratiisi, jossa kahdeksan piirin yhdeksästä koulusta tuhoutui. Osa siirtymään joutuneista opiskelijoista on siirretty Pine Ridgeen.

Helmikuussa Pine Ridge oli Kalifornian kuvernöörin Gavin Newsomin ja muiden virkamiesten tapaamispaikka keskustelemaan alueen elvyttämisvaroista. Tulipalojen jälkeen Pine Ridge lisäsi seitsemännen ja kahdeksannen luokan opettajat päiväkotiin kuudennen luokan koulun kautta muihin kouluihin tulevien oppilaiden vastaanottamiseksi. Monet heistä lähtevät bussiin Chicon uudesta tai väliaikaisesta asunnosta. istutetaan kouluun. (Kuva: Dani Burlison.) ” class=”wp-image-32413 size-medium” width=”350″ height=”525″ />

Yhteisön jäsenet lahjoittivat syntyperäisiä puita ja hedelmäpuita kouluun istutettavaksi. (Kuva: Dani Burlison.)

Koulussa kukkivat polttavat puut ja männyt seisovat edelleen, hajallaan kampuksella; suurin osa koulusta säästi tulipalon, lukuun ottamatta yhtä pientä rakennusta kampuksen reunalla.

Koulun restaurointitapahtuman aikana leiriläiset ja muut kaupungin vapaaehtoiset poistivat vanhat kaiteet käytävien varrella ja rakensivat luokkahuoneen luiskat. Toiset istuttivat alkuperäisiä puita ja pensaita sekä pienen koulupuutarhan lähellä kampuksen sisääntuloaukkoa, mikä vastustaa poltettujen kaupunginosien mailia, jonka opiskelijat matkustavat joka päivä kouluillaan. Ja toiset kaivoivat viemärikanavan koulun alueelle, jolla oli uima-altaita sadekauden aikana.

Pienessä rinteessä sijaitsevassa kaupungissa yhteisöllisyys oli koko päivän ajan vahvaa, kun vapaaehtoiset jakoivat välipaloja ja keskustelivat toivottavasti kotinsa rakentamisesta taas

Vaikka työpäivään osallistui noin 150 ihmistä, mukaan lukien leiriläiset, koulun henkilökunta, Pine Ridgen koululaisten kanssa työskentelevät vanhemmat ja Stanfordin yliopiston ryhmä, projekti on pieni verrattuna paljon tuhoa aivan porttiensa ulkopuolella.

Trumm sanoi, että heidän on aloitettava pieninä. Ja koska se on palamisvyöhykkeen keskustassa ja sitä on käytetty kokoontumispaikkana yhteisölle tulipalojen jälkeen, koulu on keskeinen paikka aloittaa jälleenrakennustyöt, Trumm sanoi. "Permakulttuurissa puhumme vyöhykkeistä", hän sanoi. ”Vyöhyke Yksi on paikka aivan takaoven ulkopuolella, eikö niin? Asia, joka tarvitsee eniten huomiota. Siellä pidät arvokkainta kasvivarastoa, arvokkaita asioita, arkaluontoisia asioita. Kun yritän miettiä tätä laajassa mittakaavassa tällaisen katastrofialueen takana, ajattelen sitä [starting at the school]. "

" "Koska tuot seuraavan sukupolven [into] ajattelemaan näitä juttuja, olet parantaen seuraavaa sukupolvea ", hän lisäsi.

Rakentaa uudelleen vai ei rakentaa?

Jotkut kyseenalaistavat kaupunkien jälleenrakentamisen tarkoituksenmukaisuuden paloalttiilla alueilla. Nämä ovat alueita, joilla Yhdysvaltain metsähallinnon mukaan kokonaisarvo on kasvanut 30,8 miljoonasta 43,4 miljoonaan koteihin (nousu 41 prosenttia) vuosien 1990 ja 2010. välillä.

Pohjois-Kalifornian alue, jolla Paratiisi aikoinaan seisoi, on yksi tällainen palo- altis alue. Uuden tutkimuksen mukaan ilmastonmuutos jatkaa korkeampien lämpötilojen ja alhaisemman sademäärän nousua, palokausien ennustetaan pahenevan koko osavaltiossa.

Mutta paratiisi – ja yleensä Butten lääni – on suurelta osin työväenluokan alue. Butte Countyn vuoden 2016 terveysarviointiraportin mukaan läänin mediaanitulot olivat noin 43 000 dollaria ja lähes 60 prosentilla lapsista oli oikeus ilmaiseen tai alennettuun hintaan koululounasohjelmiin ennen tulipaloa. Monille muutto Kalifornian kalliimmille alueille, joilla kohtuuhintaisista asumista on edelleen äärimmäisen pulaa, ei ole toteutettavissa oleva vaihtoehto.

 Vapaaehtoiset kaivovat viemärikaivaa koulussa. (Kuva: Dani Burlison.)

Vapaaehtoiset kaivovat viemärikaivaa koulussa. (Kuva: Dani Burlison.)

Yksi henkilö, joka haluaa jälleenrakentaa kotinsa ja joka osallistui palautusleirille tänä viikonloppuna, on mies, joka tunnetaan nimellä Pyramid Michael paratiisiyhteisössä. 70-vuotias veteraani ja rakennusalan työntekijä kääntyi hierontaterapeutiksi, Michael vietti 10 vuotta suunnittelemalla ja rakentamalla energiatehokasta, passiivista aurinkovoimaa käyttävää kotia paratiisissa. Hän teki äskettäin omaisuudestaan ​​"permablitz" – kattavan permakulttuuriprojektin, joka sisälsi puutarhan ja pienen ruokametsän istuttamisen ja sadevesien asennuksen.

"Sitten tuli tuli läpi ja pyyhki sen kaiken pois", hän sanoo. ”Mutta olen ollut kodoton monta kertaa elämässäni, tiedän, miltä tuntuu olla ilman mitään tai aloittavan uudelleen. Mutta olen edelleen terve. Minulla on voimaa ja älykkyyttä. Ja minulla on visio. Ja tiedän kuinka työskennellä heidän kanssaan. ”

Michael toivoo vapaaehtoisten pyrkimyksiä auttaa koulua tulemaan elinkelpoisemmaksi ja toimimaan jatkossakin yhteisöorganisaation keskuksena, kun perheet uudistavat kotejaan. Hän toivoo myös luovan turvallisen tilan lapsille toipumisen tulipalojen tunnevaikutuksista.

Permakulttuurin käyttäminen ilmastonkatastrofien palautuksessa ei ole uusi. Aktivistit käyttivät myseeliä kuluttamaan ja hajottamaan ympäristön pilaavia aineita Katrina-New Orleansin jälkeisillä alueilla ja taas käsittelemään myrkyllistä vuotoa palamisvyöhykkeillä vuoden 2017 tulipalojen jälkeen Sonoma Countyssa. Pohjois-Amerikan Permaculture Institute: n hallituksen jäsen, permakulttuuria sovellettiin katastrofiapuun Haitin vuoden 2010 maanjäristyksen jälkeen. Brennan matkusti sinne pienen ryhmän kanssa auttaakseen rakentamaan kompostoitavia käymälöitä katastrofin jälkeen keinona puuttua puhtaanapitoon ja luoda myös lannoitteita puutarhoihin.

”Yhdistämällä yhteisö näiden pienten vaiheiden toteuttamiseen auttaa… lisäämään tarvittavaa kapasiteettia ja linnoitusta. ottaa suuremmat askeleet … rakentaa uudelleen. "

" Mielestäni tärkeä osa permakulttuurin katastrofiapua on toivotekijä ", hän lisäsi. "Pystyimme kirjaimellisesti käyttämään roskia ja alueen jätevirtaa, kuten sahanpurua, useiden ongelmien ratkaisemiseen, luomalla samalla kauniin, arvokkaan maaperän, joka voi auttaa ihmisiä syömään paremmin", Brennan sanoo. ”Se antoi [people] tavan aloittaa elämänsä palauttaminen yhteen, jolloin heidän ei tarvinnut odottaa ulkoista apua tai resursseja.”

Pyramid Michael toivoo jotain vastaavaa paratiisissa.

 koirapuu kasvaa leirin tulipalon tuhoamassa naapurustossa. (Kuva: Dani Burlison.)

Kampipuu kasvaa leirin tulipalon tuhoamassa naapurustossa. (Kuva: Dani Burlison.)

”Koko Paratiisin kaupungissa on tilaisuus. Meillä on todella laaja painopiste; se on täysin tasapuoliset toimintaedellytykset. Tuho on tapahtunut kokonaan, ja meillä on mahdollisuus tosiasiallisesti tehdä jotain erilaista. Jotain, joka on kestävämpää. Jotain, joka toimii maan kanssa ”, hän sanoo. ”Minua vain korostaa, että menetimme 85 ihmisen hengen. Yksi henkilö, jonka tiesin, mutta he olivat kaikki osa yhteisöämme. Enkä halua, että tilanne toistuu. ”

Camp Fire -vahinkojen taloudelliset kustannukset on korjattu yli 12 miljardiin dollariin. Jotkut arvioivat, että puhdistuksen loppuunsaattaminen ja rakennusten uudelleenrakentaminen vie vuosia. alkavat paikallisen työvoimapulan ja valtavien vakuutusmaksujen takia. Ja voi olla ainakin kaksi vuotta ja 300 miljoonaa dollaria, ennen kuin alueen vesi on turvallista juoda.

”Meidän on lisättävä ymmärrystämme siitä, kuinka olemme yhteydessä toisiinsa ja ekosysteemeihin paremman päätöksen tekemiseksi. siitä kuinka ja missä elämme. Tuloksena olisi joustavia yhteisöjä, jotka tukevat enemmän ja joilla on runsaampia luonnonvaroja lähitulevaisuudessa ", Brennan sanoo.

Palaa Pine Ridge -kouluun, Trumm sanoo uskovansa toipumisen olevan mahdollista ja että se voi alkaa yksinkertaiselta. ratkaisuja, kuten alkuperäisten puiden istuttaminen ja kestävyyden opettaminen.

"Tärkeä asia tässä", Trumm sanoo, "on, että olen useless keskimääräinen ihminen, joka pystyi oppimaan nämä taidot lyhyessä ajassa, ja jokainen voi tehdä sen. ”

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin KYLLÄ! Aikakauslehti, ja se on uusintapainos luvalla.

Suosituin kuva: Vapaaehtoiset valmistelevat tilaa istuttaa permakulttuurin yrttipiraali Pine Ridge -kouluun Magaliassa, Kaliforniassa, Camp Hearth Restauraation viikonlopun aikana. (Valokuva: Gerard Ungerman)

! -Funktio (f, b, e, v, n, t, s) if (f.fbq) palaa; n = f.fbq = perform () n.callMethod?
n.callMethod.apply (n, argumentit): n.queue.push (argumentit), jos (! f._fbq) f._fbq = n;
n.push = n; n.loaded =! 0; n.version = '2.0'; n.queue = []; t = b.createElement (e); t.async =! zero;
t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e) [0]; s.parentNode.insertBefore (t, t) (ikkuna,
asiakirja, 'käsikirjoitus', 'https: //connect.fb.internet/en_US/fbevents.js');
fbq ('init', '219000281906083'); // Lisää pikselitunnuksesi tähän.
fbq ('raita', 'PageView');