Business Featured Top Homepage Posts Food Access Latest Nutrition

Tuoretuotteiden tuominen LA: n kulmakauppoihin ei yksin ratkaise ruokaeroja. Mutta se on alku.

Luz Arango palvelee asiakkaita Lupitan palveluksessa.

Kaksikymmentäseitsemän vuotta sitten Maria Guadalupe Olague oli yksinhuoltajaäiti, joka kamppaili kasvattaakseen kaksosia. Hän oli tullut Meksikossa Los Angelesiin ja avannut yrityksen tarjota perheelleen ja toteuttaa Amerikan unelma.

"Hänestä tuli naisyrittäjä välttämättömyytenä", tyttärensä, Luz Arango, kertoi Civil Eats: lle. ”Hän kaatoi kaiken rahansa markkinoiden perustamiseen.”

Vain muutaman mailin päässä Los Angelesin keskustasta, Olague avasi Lupitan Nook Marketin kaupungin Westlake-alueella. Lähes kolme vuosikymmentä myöhemmin, myymälä on edelleen olemassa, erottuen yhtenä harvoista alueella, jolla on puutteita päivittäistavarakaupoista. Se on myynyt vuosien ajan tyypillisiä kulmakauppalihintoja – soodaa, siruja ja karkkeja. Mutta nyt se muuttuu seurauksena Lupitan osallistumisesta terveellisten naapurimaiden markkinointiverkostoon. LA-elintarviketurvallisuusneuvoston (LAFPC) hanke, verkosto tarjoaa taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevien yhteisöjen pienyritysten omistajille tukea, jota he tarvitsevat myydäkseen sellaisia ​​ruokia, joita on vaikea saada monilta alueilta.

”Vaikka monet taloudelliset Kehittämissuunnitelmissa keskitytään suurten laatikkaliikkeiden houkutteluun. LAFPC tunnustaa, että meidän on ensin investoitava olemassa olevaan naapuruston omaisuuteen, kuten paikallisiin lähikauppoihin ”, sanoi Rudy Espinoza, Los Angelesissa toimivan yhteisökehitysorganisaation Inclusive Motion for the Metropolis, toimitusjohtaja. ”Investoimalla näihin kauppoihin ja niitä johtaviin mikroyrittäjiin LAFPC tukee paikallisia työpaikkoja ja lisää terveellisten elintarvikkeiden saatavuutta.”

Verkko on vuodesta 2014 lähtien valinnut vuodesta 2014 lähtien ryhmän nurkkakauppoja, jotka muuttavat rakenteellisilla ja kosmeettiset päivitykset ja lisäävät myymälöiden kapasiteettia kuljettaa monenlaisia ​​ruokia. Se on LAFPC: n väittämä muutos, joka on avain ihmisten terveyden parantamiseksi pienituloisissa yhteisöissä, kuten Westlake. ) ja Luz Arango (oikealla) ennen makeoveria valmistetun Lupitan sisällössä.

"On todella tärkeää, että on paikkoja, joihin pääset ruokia sirujen ja urheilujuomien lisäksi", kertoi Sarah Portnoy, Etelä-Kalifornian yliopiston ja Yhdysvaltain yliopiston professori. Ruoan, terveyden ja kulttuurin kirjoittaja Latino Los Angelesissa. ”Joissakin nurkkakaupoissa voi olla joitain tuotteita, mutta jos se maksaa dollarin omenasta ja dollarin banaanista, kuinka voisit ruokkia siitä viiden perheen?”

Naapurimarkkinoiden kunnostamisesta on tullut jotain kansallinen suuntaus. Vuodesta 2004 lähtien Philadelphiassa toimiva Food Belief on johtanut terveellisiä nurkkakauppoja koskevaa aloitetta, joka toimii samalla tavalla kuin Wholesome Neighborhood Market Network -aloite, ja Massachusettsissa sijaitseva Lexington, todellisuusnäyttely Bodega Makeover -projekti muuttaa jopa nämä markkinat online-yleisölle. 19659002] Mutta noin 1300 pienellä markkinalla, jotka keskittyvät pienituloisiin väriyhteisöihin, Los Angelesilla on ammattimainen tarve nurkkakaupan muuntamisille. Hankkeiden tavoitteena ei ole vain torjua elintarvikkeiden epätasa-arvoa, vaan myös tunnistaa nurkkakauppojen valtava vaikutus kaupunginosiin. Näissä suhteellisen pienissä tiloissa myymälöiden omistajat tutustuvat asiakassuhteiden nimiin ja elämäntarinoihin; kaupat toimivat myös kokoontumistiloina yhteisöille kriisin aikana. Tämän vuoksi näiden instituutioiden muuttaminen voi muuttaa kokonaisia ​​asuinalueita.

"Koko uudistamisprosessin yhteydessä ei ole kyse vain sisä- ja ulkokorjauksista", sanoi Arango, joka nyt omistaa ja johtaa Lupitaa, vaikka hänen äitinsä on edelleen läsnä. siellä. "Tunnemme monia asiakkaitamme ala-asteen jälkeen, ja meillä on hyvät suhteet heihin, joten voimme todella tehdä hyvää muuttamalla ympäristöä … ja myymiämme tuotteita."

Tarve nurkkakaupan muuntamisille [19659002] Matalan tulotason kaupunginosilla on kolme kertaa todennäköisempi kuin varakkailla alueilla, joilla on pienet naapurimarkkinat, ja LAFPC: n mukaan tyypillisesti useless puolet täyden palvelun ruokakaupoista. Yhdessä nämä tilat voivat johtaa parhaimmillaan epätasapainoiseen ruokavalioon ja pahimpaan tapaan vakaviin sairauksiin, kuten tyypin 2 diabetekseen.

Aarti Ivanic, San Diegon yliopiston kauppakorkeakoulun markkinointiprofessori, on tutkinut sen roolia. tuo rotu ja luokkapeli ruokamarkkinoinnissa. Hänen mukaansa terveellisten ruokien puuttuminen nurkkakaupoista aiheuttaa vakavan ongelman pienituloisille ihmisille, joilla ei ole keinoa ajaa huomattavaa matkaa ostamaan tuoreita hedelmiä ja vihanneksia.

Luz Arango palvelee asiakkaita. Lupitan luona.

"Oletusvastaus on" En aio ostaa tuotteita enää "", hän sanoi. "Ja jos sinulla on 2 dollaria ja tarvitset jotain täyttääksesi sinut, vietät sen Snickers-baariin, ei tuotantoon."

Ongelman monimutkaisuus on se, että hedelmät ja vihannekset saattavat olla vähemmän tuoreita ja kalliimpaa pienituloisissa yhteisöissä.

Neljän pienen julkisen lukion lähellä sijaitseva Lupita's on lähtevä ravintolähde opiskelijoille ja perheille Westlakessa. Tietoisuus siitä, että niin monet lapset ja vanhemmat holhoavat kulmakauppaa, olivat jo kauan sitten antaneet Arangon ja hänen äitinsä tietoisiksi siellä myytävistä ruokia.

Deli on toimittanut tiloissa viimeisen neljän vuoden ajan. "Näen lapset ja kuinka he syövät, joten äitini tekisi tortasia ja myi niitä alhaisilla hinnoilla", Arango selitti.

Mutta hän ei halunnut pysähtyä siihen, joten kun häntä otettiin vastaan ​​osallistumaan terveyteen Naapuruusmarkkinaverkosto noin kaksi vuotta sitten, hän ei epäröinyt olla mukana. LAFPC auttoi myymälää tulemaan WIC-myyjäksi SNAP-etujen lisäksi, jotka Lupita myös hyväksyy. Molempien ohjelmien hyväksyminen antaa Lupitan palvella perheitä, joilla ei muuten olisi varaa monille annostuotteille. Neuvoston avulla Arango alkoi myös kouluttaa itseään ruoan saatavuudesta ja epätasa-arvoisuudesta, mikä johti häntä alkamaan näyttää hedelmiä näkyvämmin ja työskentelemään terveellisten välipalajakelijoiden kanssa myydäksesi enemmän vaihtoehtoja roskaruuan.

Hän on nyt sulkenut myymälän väliaikaisesti. Gensler Los Angelesin suunnitteleman ja Build Group Development Company, Inc: n toteuttaman uudelleensuunnittelun jälkeen Lupitan rakennukset sisältävät enemmän avointa tilaa ja enemmän asiakaspaikkoja, Arango sanoi. Makeover antaa kulmakaupalle myös tarjota laajan valikoiman tuotteita ja lämpimiä ruokia asiakassuhdeille. Sirut ja sooda eivät katoa; Asiakkaat voivat yksinkertaisesti valita ostaa enemmän ravitsevia ruokia, jos he haluavat. Lupitan odotetaan avautuvan uudelleen 26. elokuuta. Suuri avaustapahtuma on tarkoitus järjestää syyskuun puolivälissä.

"Olemme periaatteessa luoneet uuden ympäristön", Arango kertoi.

 Gensler kertoi Lupitan markkinoiden uusitusta sisätilasta. , projektin suunnittelija.

Lupitan markkinoiden uusitun sisätilan renderointi projektin suunnittelijan Genslerin kautta.

Terve naapuruusmarkkinaverkko muuttaa melkein joka vuosi nurkkakaupan pienituloisissa osissa Los Angelesia, mutta se ei vie evästeleikkuria, sanoi ohjelmajohtaja Alba Velasquez.

"Jokainen myymälä on erilainen ja kaikki menestykset ovat erilaisia", hän sanoi. ”Meillä on niin monia erityyppisiä kulmakauppoja, että teemme siitä todella orgaanisen prosessin.”

Budjetit vaihtelevat myös jokaisessa projektissa. Lupitan uudistaminen maksaa noin 65 000 dollaria, mutta yli 100 000 dollaria uudistettiin Hank's Mini Market, myymälä, joka päivitettiin viime vuonna.

Sen lisäksi, että jokaiselle myymälölle annetaan työkaluja, joiden avulla yhteisöt voivat saada terveellisiä ruokia, Velasquez sanoi, ”Haluamme myös varmistaa liiketoiminnan kestävyyden ja ansaita rahaa.”

Terveiden naapurimarkkinoiden vaikutus

Erityisesti viinakaupoissa alkoholi voi olla yrityksen kannattavin tuote. Ennen kuin Hankin Mini Market sai viime vuonna muutoksen, se "näytti tyypilliseltä viinakaupalta, jossa on korkea alkoholipitoisuuden, sirujen ja sokeriruokapitoisuus", Velasquez kertoi.

 Esimuunnitut Hank's Mini Market.

. Ennakkoon uudistetut Hankin minimarkkinat.

Mutta verkosto ei koskaan ehdottanut, että Hankin tulisi lopettaa alkoholin kuljetus. He vain halusivat nurkkamyynnin kasvattavan tuotevarastonsa ja esittelevänsä hedelmiä ja vihanneksia yhtä näkyvästi kuin se oli markkinoinut alkoholijuomia ja roskaruokaa. Hankin muutos on onnistunut suurelta osin, koska se oli varovainen, ettei asiakkaita vieroitettiin kaupan siirtymävaiheen ja sitä seuraavan kaupan pitämisen aikana, Jackson sanoi. Ennen muutosta kaupassa ei ollut hedelmiä tai vihanneksia; Nykyään siellä on monenlaisia ​​tuotteita, mukaan lukien tomaatit, salaatit, paprikat, sipulit, vesimelonit, persikat, mangot ja sitrushedelmät.

Kulmakaupoissa on usein suuria haitallisten tuotteiden, kuten viinaa ja savukkeita koskevia mainoksia, ja “nuoret saavat vedetään siihen ”, Ivanic sanoi. Hän kutsuu tällaisten mainosten poistamista mahtavaksi ensimmäiseksi vaiheeksi. Hän lisäsi, että myös nurkkakauppojen asettelun ja markkinoinnin muuttaminen on valtava.

Yksi haaste on varmistaa, että terveellisemmät tavarat myydään kohtuuhintaan. Portnoy muisti vierailevat bodegat, jotka kokeilivat lisää tuotteiden myymistä useless hedelmien ja vihannesten poistamiseksi varastostaan ​​kuusi kuukautta myöhemmin. Asiakkaat eivät ostaneet niitä, ehkä koska heillä ei ollut varaa niihin, hän sanoi.

Näihin pyrkimyksiin menestyneet nurkkakaupat "pystyvät tarjoamaan terveellisiä ja kulttuurisesti sopivia ruokia terveellisellä hinnalla", Portnoy sanoi. .

 Hank's Mini Marketin uusittu sisustus.

Hank's Mini Marketin uusittu sisustus.

Siellä tullaan hyväksymään WIC: n ja SNAP: n hyväksyminen. Ja Hankin tuotteille tuotteiden myynti on ollut voittava strategia. Viime vuonna tehdystä uudelleensuunnittelusta lähtien liikevaihto on noussut 300 prosenttia ja kasvaa edelleen.

"Tämä on uskomaton tarina", kertoi Kirby Bumpus, Sweetgreenin, ravintolaketjun, joka rahoitti monia yrityksiä, sosiaalisten vaikutusten ja osallisuuden päällikkö. päivitykset Hank's Mini Martiin. Vuonna 2017 Sweetgreen-edustajat kävivät LAFPC: n isännöimällä Los Angeles -nurkkakaupan kiertueella ja päättivät osallistua. He tapasivat Hankin omistajan Kelli Jacksonin, ja heidät ajaa, intohimo ja sitoutuminen yhteisöön ", Bumpus sanoi.

Koska Lupitan on vielä saatettava päätökseen uudelleensuunnittelu, Arango ei tiedä tarkalleen, miten muutos vaikuttaa asiakkaiden ruokailutottumuksia, mutta hän sanoi, että ajatus siitä, että nuoret haluavat vain roskaruokaa, on epätarkka. Lupitan henkilökunta on jo nähnyt naapuruston nuorten reagoivan sen tekemiin varhaisiin muutoksiin. "Monet heistä urheilevat eikä heillä ole ollut pääsyä terveellisiin ruokia, joten kun annat heille sen, he ottavat sen avosylin", hän sanoi.

Arango työskentelee kokin kanssa laajentaakseen valikkokohteita. vuonna deli. Mutta hän sanoo, että markkinat harkitsevat edelleen yhteisön kulttuuria. Westlake koostuu suuresta määrästä maahanmuuttajia, ja kaksi kolmasosaa asukkaista on syntynyt Meksikossa ja Keski-Amerikan maissa, kuten El Salvadorissa ja Guatemalassa.

LA: n Etelä-Afrikan Hyde Park -ympäristössä Hankin palvelee Latinx- ja Afrikan-Amerikan asiakkaita. Se on tuonut markkinoille vaihtoehtoja siruille, kuten riisikakkuille ja kahviherpeille sekä vähäkalorisille evästeille Maxine's Heavenly -brändiltä.

"Emme aja ihmisiä syömään terveellisesti", Jackson sanoi. “Tapaamme ihmisiä siellä missä he ovat ja luomme lisää vaihtoehtoja.”

Kuinka Corner-myymälät toimivat yhteisön johtajina

 Kelli Jackson, Hank's Mini Marketin omistaja.

Kelli Jackson, Hank's Mini Marketin omistaja. 19659008] Terveellisten naapurimaiden markkinoiden verkosto haluaa myös, että nurkkakauppojen omistajat tunnustetaan johtajiksi. Kesäkuussa Kalifornian osavaltion senaattori Holly J. Mitchell tunnusti Hankin minimarkkinat piirin vuoden pienyritykseksi.

Espinoza, Inclusive Motion for the Metropolis, kertoi, että verkoston työ on kiinnittänyt enemmän huomiota vajaakuntoisiin yhteisöihin ja yrittäjät, jotka harjoittavat liiketoimintaa heissä.

”Olen nähnyt ensin, kuinka nurkkakaupan” muuntaminen ”ei vain lisää myymälän kapasiteettia myydä enemmän terveellisiä ruokia, vaan myös loistaa kirkkaan valon… yhteisössä [ies] ja yrittäjät, jotka eivät saa melkein tarpeeksi ansaitsemastaan ​​kiitosta ", hän sanoi.

Jacksonin perhe on omistanut Hankin 22 vuotta, ja hän on osallistunut yhteisökeskusteluihin ja paneeleihin. Muuttaminen avasi kaupassa tarpeeksi tilaa, jotta siellä voisi olla yhteisöhuone ravitsemus- ja taidetyöpajoille sekä keskusteluille sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksistä.

Bumpus suosittelee Hankia toimimasta "turvallisena tilana naapurustossa".

”Heillä on ollut kaikkea kirjakerhosta syntymäpäiväjuhliin ja ravitsemuksen opetukseen. Se on todella hienoa ", hän lisäsi.

Maaliskuussa, kun räppari Nipsey Hussle ammuttiin Hyde Parkin vaatekaupan edessä hiukan yli mailin päässä Hank's Mini Marketista, Jackson antoi yhteisön jäsenille mahdollisuuden luoda liidun muistomerkki muusikko pysäköintialueellaan.

"Annamme yhteisön kirjoittaa viestejä siitä, mitä he muistavat Nipsey Husslesta", Jackson sanoi. ”Käytämme taidetta keinona antaa yhteisön parantaa ja ilmaista itseään.”

Ja Westlaken naapurustossa Lupitalla on jatkuvat suhteet läheisiin kouluihin. Kun Los Angelesin yhtenäisen koulupiirin opettajat jatkoivat lakkoon tammikuussa, myymälä tarjosi ruokaa kouluttajille ja antoi heidän säilyttää pikettimerkkinsä ja muut lakkoon liittyvät materiaalinsa.

Arango on ylpeä siitä, että hän teki Lupitan paikasta, jonka yhteisö voi

"Monissa ihmisten kanssa käydyissä keskusteluissa he sanovat aina muistavansa naapuruston nurkkakaupan tai markkinat kasvaessaan", hän sanoi. ”Joten teemme todella kovaa työtä. Annamme 110 prosenttia muutoksen aikaansaamiseksi. ”

Kaikki valokuvat LA Meals Policy Councilin luvalla.

! -Toiminto (f, b, e, v, n, t, s) if (f. FBQ) palauttaa; n = f.fbq = funktio () n.callMethod?
n.callMethod.apply (n, argumentit): n.queue.push (argumentit), jos (! f._fbq) f._fbq = n;
n.push = n; n.loaded =! 0; n.version = '2.zero'; n.queue = []; t = b.createElement (e); t.async =! 0;
t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e) [0]; s.parentNode.insertBefore (t, t) (ikkuna,
asiakirja, 'käsikirjoitus', 'https: //connect.fb.internet/en_US/fbevents.js');
fbq ('init', '219000281906083'); // Lisää pikselitunnuksesi tähän.
fbq ('raita', 'PageView');